© 2019 Wulff Architects, Inc.

1515 Locust Street, 2nd Floor, Philadelphia PA

215-985-0500

  • LinkedIn - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

FEATURED PROJECTS

UGI ENERGY SERVICES

WYOMISSING, PA

Description coming soon!

DOYLESTOWN HEALTH URGENT CARE

DOYLESTOWN, PA

This pilot facility is the first of many to come in the Doylestown Health family. The health system set out to establish a new brand of convenient, community-centered urgent care with positive patient experiences. They employ a hospitality-focused patient care model that provides exceptional clinical and diagnostic services, starting at the concierge desk where patients are greeted by friendly staff upon arrival. The open design of the desk combined with a dynamic illuminated feature wall makes a distinct first impression that is both soothing and inviting.

POWER HOME REMODELING GROUP

CHESTER, PA

Dubbed the “Best Workplace for Millennials” by Fortune magazine, Power Home Remodeling Group’s brand-new headquarters lives up to its reputation. It occupies 81,000 square feet over two floors in a former coal-powered energy plant on the Delaware River in Chester, PA. 

The company was founded by two young men who believe that investing in people - both customers and employees - is absolutely fundamental and is the key to the company’s success. To that end, the new workspace is designed to impress as soon as you walk through the door.

MADISON APARTMENTS

LANSDALE, PA

Madison Apartments is a mixed-use development in downtown Lansdale with garden style walk-up apartments. The design intent was to create a transit-oriented development adjacent to the Lansdale train station with amenities like restaurants and retail to attract commuters to Philadelphia. One large urban plaza for festivals and community events will be created by combining an existing plaza with a new one directly adjacent to it. A pedestrian friendly thoroughfare runs through the space, and bike lane connects to a larger network of bike paths for both recreational and commuting riders. The project boasts 181 apartments, excellent resident amenities, and over 13,000 square feet of retail space.

AWEBER

CHALFONT, PA

AWeber's headquarters is the epitome of flexibility as it provides mobile workstations designed to promote collaboration and overall facilitate creativity. The building is LEED Gold certified with 100-percent of all its carbon emissions offset through renewable energy certificates. Active lifestyles are also encouraged as the company provides two slides descending into the atrium, a yoga studio, bicycle racks, a volleyball court, showers, and gym memberships. Game areas were also designed for team building and relaxation. These areas comprise of a pool table, foosball, table tennis, movie theaters, and video game stations (including a vintage arcade area).

ALGAR FERRARI MASERATI SHOWROOM

BRYN MAWR, PA

This renovated structure was originally built in the 1870s by the Derham Body Company and had a long tradition of selling upscale carriages and automobiles on the Main Line. Now owned by Algar, the facility is one of the East Coast’s premier locations for the sale and service of Ferraris and Maseratis. The scope of the project involved a complete renovation of both the interior and exterior of the building. Wulff Architects worked closely with Ferrari, Maserati, and their corporate architect—in Milan, Italy—to renovate this structure, making it one of the first of 250 facilities in North America to undergo this transformation. The renovation was comprehensive as it focused on increased showroom space, upgraded sales and reception areas, and a completely redesigned state-of-the-art service facility.

MEMPHIS FLATS CONDOMINIUMS

PHILADELPHIA, PA

Memphis Flats is a mixed-use condominium conversion fashioned from three pre-existing textile buildings in Philadelphia’s Fishtown Community. The old textile buildings were dismissed as an eyesore to the neighborhood because of their varying degrees of deterioration. With the support of the surrounding community, and a vision for urban renewal, a local developer purchased the property. During a two year renovation, the structures were thoroughly rehabilitated from their foundations to their roofs. Modifications emphasized a contemporary design while also preserving and highlighting its unique historical features. The adaptive reuse was completed in 2008 and now houses 72 loft-style dwelling units as well as an entire floor used for commercial, retail, storage, and other common amenities.

DOUBLE NICKEL BREWING COMPANY

PENNSAUKEN, NJ

Double Nickel Brewing Company, situated just minutes outside of Philadelphia, is now housed in a former gymnasium. The 20,000 square foot main floor includes the “Brew Room” complete with 6 fermenters, 2 brite tanks, 1 bottling station, and the boiler room. The main floor also comprises of a crush room, wort room, and the tasting room—which itself consists of a 40 foot long bar and ample tabletop seating. The 1,600 square foot mezzanine provides additional seating and a birds-eye view of the facility. High exposed ceilings and material choices, such as stainless steel, corrugated metal, and concrete, reinforce the facility's industrial aesthetic. A butt-glazed partition behind the bar also allows for an expansive view into the Brew Room. The brewery's current capacity is 3,000 to 4,000 bbls per year, with plans to increase volume by adding more tanks in the future.

COLORCON GLOBAL HQ & TECHNOLOGY CENTER

HARLEYSVILLE, PA

Located on a 26 acre suburban site, the 94,000 sf, two-story steel frame structure houses Colorcon's state of the art 24/7 Tier 2.5 Data Center, Research and Development Labs, and their Corporate Headquarters. The facility was holistically designed through a team effort and is certified LEED NC Gold. It was designed to achieve 27% energy savings through its architectural, mechanical and lighting systems and use 48% less general building water due to implementing low-flow water fixtures and dual-flush toilets.  Expansive windows bring natural light into the building and allow over 80% of the occupants to have exterior views. Innovative and environmentally responsible materials were used throughout the building process and careful attention to mechanical and architectural details provided the highest indoor air quality. Site strategies included development minimization, a multi-function berm, a re-forested buffer zone, a rain garden, environmentally sensitive site lighting, a vertical green wall and a roof terrace irrigated from roof water run-off.

Please reload